Twój koszyk:
Ilość pozycji: 0
Wartość: 0,00 PLN
Ilość pozycji: 0
Wartość: 0,00 PLN
,
> podrecznikowo.pl > Książki tematyczne > Kuchnia i diety
Kuchnia i diety
produktów: 252
Dla czytelników wspaniałej trylogii Paulliny Simons Jeździec Miedziany, Tatiana i Aleksander, Ogród Letni Tatiana i Aleksander oraz ich dzieci stali się jakby częścią rodziny.
Dzięki tej książce możemy jeszcze raz wstąpić do ich domu, gdziekolwie...
[ pełny opis ]


Ojciec Kmak - przeor klasztoru Cystersów w Szczyrzycu w Beskidzie Wyspowym zaskakuje nas bogactwem potraw codziennych i świątecznych.
Sprawdzone, zdrowe, niezawodne przepisy.
Czym wyróżnia się kuchnia klasztorna
Po pierwsze wielką uwagę poświęca się ...
[ pełny opis ]


Słodkie i pikantne przysmaki z domowej spiżarni. Dżemy, pasty, a nawet niezwykłe sosy czy octy ziołowe, choć można kupić w sklepie, czasem warto przyrządzić samodzielnie - bez konserwantów, za to dokładnie według własnych upodobań. Dżemy, galaretki,...
[ pełny opis ]


W książce znajdują się tradycyjne, sprawdzone przez wiele pokoleń gospodyń oraz nowe, oryginalne przepisy na przetwory z owoców i jagód.Mamy do wyboru: marynaty, konfitury, dżemy, marmolady, kompoty, słodkie desery, nalewki, likiery i soki. Dowiemy ...
[ pełny opis ]


W książce znajdują się tradycyjne, sprawdzone przez wiele pokoleń gospodyń oraz nowe, oryginalne przepisy na przetwory z owoców o jagód....
[ pełny opis ]


Poradnik ?Przygotowanie do odchudzania. Pierwszy krok ? Przygotowanie do programu Przemiany wg Moniki Honory? opisuje jak zacząć przemianę. To materiał przedstawiający:
Jak przygotować się do procesu przemiany w sposób fizyczny i psychiczny
J...
[ pełny opis ]


Przyjmujemy gości to nieoceniona pomoc zarówno dla doświadczonych, jak i początkujących pań domu, które organizują przyjęcia. Kolacja we dwoje, imieniny, wizyta szefa, teściów, urodziny pociechy, prywatka nastolatków, herbatka z przyjaciółmi, wresz...
[ pełny opis ]



Bez przypraw i ziół nie do pomyślenia jest jakakolwiek kuchnia. 76 łatwych do zrealizowania, starannie sprawdzonych przepisów ukazuje zaskakujące kulinarne bogactwo: od włoskich sznycli saltimbocca przez południowoamerykańską zupę fasolową aż po irla...
[ pełny opis ]


Czy kapusta kiszona to tylko surówka, kapuśniak lub bigos? Nie!
Poznaj nieodkryte smaki niezwykle zdrowej kapusty kiszonej. Spróbuj je połączyć z łososiem czy krewetkami....
[ pełny opis ]


Piekę domowy chleb na żytnim zakwasie, robię zdrowe ciastka z bakaliami i codziennie gotuje.
Wystarczy kilka prostych składników - kasza, brokuł, orzechy, pomidor, listek laurowy, szczypta soli ? żeby wyczarować pyszne i zdrowe danie. Tak właśnie lub...
[ pełny opis ]


Makaron nie musi być tylko dodatkiem do rosołu. Włosi jedzą makarony prawie codziennie, co wskazuje, że pasta przyrządzana z rozmaitymi sosami nigdy się nie znudzi. Potrawy z makaronem sprawdzą się, gdy chcemy przyrządzić błyskawiczny obiad, a także ...
[ pełny opis ]


Ryż jest pożywieniem 1/2 ludności świata. Każdy z jego gatunków przeznacza się do innego rodzaju potraw. Najbardziej popularne są pochodzące z Włoch risotta z ryżem arborio, ryż jaśminowy wykorzystujemy do deserów. Biały ryż to baza znakomitych pilaw...
[ pełny opis ]


Przepisy na łatwe do przygotowania, niezbyt czasochłonne i smaczne potrawy.
?Dziś problem diety bezglutenowej dotyka coraz więcej osób. Glutenu muszą unikać chorzy na celiakię i cierpiący z powodu jego nietolerancji, wywołującej szereg uciążliwych ...
[ pełny opis ]


Książka ta powstała z pasji. Ale nie z pasji do jedzenia, lecz do gotowania dla innych. Z pasji wspólnego spędzania czasu przy stole i dzielenia się radością z odkrywania nowych smaków.
Autorki przekonują, że warto powrócić do domowych przyjęć w gr...
[ pełny opis ]
