Twój koszyk:
Ilość pozycji: 0
Wartość: 0,00 PLN
Ilość pozycji: 0
Wartość: 0,00 PLN
,
> podrecznikowo.pl > Książki tematyczne > Kuchnia i diety
Kuchnia i diety
produktów: 250
W książce znajdują się tradycyjne, sprawdzone przez wiele pokoleń gospodyń oraz nowe, oryginalne przepisy na przetwory z owoców o jagód....
[ pełny opis ]


Poradnik ?Przygotowanie do odchudzania. Pierwszy krok ? Przygotowanie do programu Przemiany wg Moniki Honory? opisuje jak zacząć przemianę. To materiał przedstawiający:
Jak przygotować się do procesu przemiany w sposób fizyczny i psychiczny
J...
[ pełny opis ]


Przyjmujemy gości to nieoceniona pomoc zarówno dla doświadczonych, jak i początkujących pań domu, które organizują przyjęcia. Kolacja we dwoje, imieniny, wizyta szefa, teściów, urodziny pociechy, prywatka nastolatków, herbatka z przyjaciółmi, wresz...
[ pełny opis ]



Bez przypraw i ziół nie do pomyślenia jest jakakolwiek kuchnia. 76 łatwych do zrealizowania, starannie sprawdzonych przepisów ukazuje zaskakujące kulinarne bogactwo: od włoskich sznycli saltimbocca przez południowoamerykańską zupę fasolową aż po irla...
[ pełny opis ]


Czy kapusta kiszona to tylko surówka, kapuśniak lub bigos? Nie!
Poznaj nieodkryte smaki niezwykle zdrowej kapusty kiszonej. Spróbuj je połączyć z łososiem czy krewetkami....
[ pełny opis ]


Otyłość, cukrzyca i nadciśnienie to zmora naszych czasów. Te choroby dotykają coraz większą grupę naszego społeczeństwa. Nawet młodzi ludzie nie cieszą się pełnią zdrowia. Zaburzenia emocjonalne, niepokój czy złe relacje tylko pogłębiają złe samopocz...
[ pełny opis ]


Piekę domowy chleb na żytnim zakwasie, robię zdrowe ciastka z bakaliami i codziennie gotuje.
Wystarczy kilka prostych składników - kasza, brokuł, orzechy, pomidor, listek laurowy, szczypta soli ? żeby wyczarować pyszne i zdrowe danie. Tak właśnie lub...
[ pełny opis ]


Makaron nie musi być tylko dodatkiem do rosołu. Włosi jedzą makarony prawie codziennie, co wskazuje, że pasta przyrządzana z rozmaitymi sosami nigdy się nie znudzi. Potrawy z makaronem sprawdzą się, gdy chcemy przyrządzić błyskawiczny obiad, a także ...
[ pełny opis ]


Ryż jest pożywieniem 1/2 ludności świata. Każdy z jego gatunków przeznacza się do innego rodzaju potraw. Najbardziej popularne są pochodzące z Włoch risotta z ryżem arborio, ryż jaśminowy wykorzystujemy do deserów. Biały ryż to baza znakomitych pilaw...
[ pełny opis ]


Przepisy na łatwe do przygotowania, niezbyt czasochłonne i smaczne potrawy.
?Dziś problem diety bezglutenowej dotyka coraz więcej osób. Glutenu muszą unikać chorzy na celiakię i cierpiący z powodu jego nietolerancji, wywołującej szereg uciążliwych ...
[ pełny opis ]


Książka ta powstała z pasji. Ale nie z pasji do jedzenia, lecz do gotowania dla innych. Z pasji wspólnego spędzania czasu przy stole i dzielenia się radością z odkrywania nowych smaków.
Autorki przekonują, że warto powrócić do domowych przyjęć w gr...
[ pełny opis ]


W tej książce, pomyślanej jako poradnik domowego baru, znany mistrz barmański Franz Brandl dzieli się z Czytelnikami swą obszerną wiedzą w dziedzinie przyrządzania napojów mieszanych. Różnorodne przepisy, z których korzystać mogą zarówno początkujący...
[ pełny opis ]


Odkryj tajemnice dzikich roślin i przygotuj pyszne przetwory prosto z lasu!Czy wiesz, jakie skarby kryje pobliski las, łąka lub ogród? Dziko rosnące rośliny to nie tylko cudowne aromaty, ale i prawdziwa bomba wartości odżywczych! Katarzyna Mikulska p...
[ pełny opis ]


Czym jest współczesna kuchnia polska? Czy to schabowy z ziemniakami, pierogi ruskie i kapusta? Nie! To wyjątkowe, choć często proste dania powstające w zgodzie z ideą slow food. Wyrusz w niezwykłą podróż przez urzekające wioski i malownicze zakątki, ...
[ pełny opis ]
