Twój koszyk:
Ilość pozycji: 0
Wartość: 0,00 PLN
Ilość pozycji: 0
Wartość: 0,00 PLN
,
> podrecznikowo.pl > Książki tematyczne > Kuchnia i diety
Kuchnia i diety
produktów: 249
Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodach do nauczania zawodu kucharz małej gastronomii na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej....
[ pełny opis ]


O tym, że odpowiednia dieta może zdziałać cuda, jeśli chodzi o naszą sylwetkę i stan organizmu, wiemy wszyscy. Czy jednak ma ona wpływ na zniwelowanie lęku i stresu? Oczywiście, że tak! Książka "Pokonaj lęk i stres dzięki odpowiedniej diecie. Ponad 1...
[ pełny opis ]



Zdrowe odżywianie dla dorosłych i dzieci
- małe dzieci 1,5-3 lata
- dzieci w wieku przedszkolnym
- dzieci w wieku szkolnym
- nastolatki
Wydawnictwo Literat...
[ pełny opis ]


Kulinarne upodobania zmieniają się wraz z porami roku. Wiosną z niecierpliwością wypatrujemy na straganach młodych warzyw. Latem rozkoszujemy się sezonowymi owocami i chętnie przyrządzamy dania z grilla. A gdy nastaną jesienne słoty i zimowe mrozy, n...
[ pełny opis ]


Książka, którą trzymasz w ręku, to nie przewodnik kulinarny ani turystyczny. Choć zwiedziliśmy wiele krajów i kosztowaliśmy dań w niezliczonych restauracjach, wiedza, którą z radością Ci przekazujemy, opiera się na naszych osobistych kulinarnych dośw...
[ pełny opis ]


Niepowtarzalny urok świąt Bożego Narodzenia?
Kolacja wigilijna, świąteczny obiad, sylwestrowy wieczór mają swoje prawa w kulinarnej tradycji Polaków. Smaczne, wykwintne, bogato doprawiane potrawy są niestety ciężkostrawne, kaloryczne i podstępnie zr...
[ pełny opis ]


Ponad 60 przepisów na tradycyjne dania wigilijne
Ponad 30 barwnych fotografii
4 działy: zimne przystawki, zupy, dania z ryb i desery.
Wigilia to magiczny dzień, nawet dla tych, którzy muszą wędrować po kilku domach, aby zgodnie z tradycją przełama...
[ pełny opis ]


Książka zawiera przydatne przepisy na tradycyjne polskie potrawy bożonarodzeniowe....
[ pełny opis ]


OPRAWA MIĘKKA.
Makaron, jeden z najbardziej wszechstronnych produktów spożywczych, wykorzystywano w kuchni już za czasów cesarstwa rzymskiego. Dzięki temu, że, wspaniale łączy się z mięsem, rybami, warzywami, owocami lub zwykłym sosem i pożywnego po...
[ pełny opis ]


Jeżeli zdrowe odżywianie przyprawia Cię o dreszcze bądź na samą myśl o GMO i glutenie Twoje ciało pokrywa gęsia skórka, pozycja "Przeciw naturze. Prawdy i mity o GMO, żywności ekologicznej, glutenie i o tym, co się kryje w naszym jedz...
[ pełny opis ]


Życie nigdy nie jest nudne, dlaczego więc gotowanie miałoby być takie? Stań się kreatorem kuchni, oderwij od starych nawyków i ciesz się, przyrządzając 366 bajecznych dań. Wzbogacaj swoją codzienną dietę sezonowymi warzywami, przyprawiaj dania egzoty...
[ pełny opis ]


Ojciec Kmak - przeor klasztoru Cystersów w Szczyrzycu w Beskidzie Wyspowym zaskakuje nas bogactwem potraw codziennych i świątecznych.
Sprawdzone, zdrowe, niezawodne przepisy.
Czym wyróżnia się kuchnia klasztorna
Po pierwsze wielką uwagę poświęca się ...
[ pełny opis ]


Słodkie i pikantne przysmaki z domowej spiżarni. Dżemy, pasty, a nawet niezwykłe sosy czy octy ziołowe, choć można kupić w sklepie, czasem warto przyrządzić samodzielnie - bez konserwantów, za to dokładnie według własnych upodobań. Dżemy, galaretki,...
[ pełny opis ]


W książce znajdują się tradycyjne, sprawdzone przez wiele pokoleń gospodyń oraz nowe, oryginalne przepisy na przetwory z owoców i jagód.Mamy do wyboru: marynaty, konfitury, dżemy, marmolady, kompoty, słodkie desery, nalewki, likiery i soki. Dowiemy ...
[ pełny opis ]
