Twój koszyk:
Ilość pozycji: 0
Wartość: 0,00 PLN
Ilość pozycji: 0
Wartość: 0,00 PLN
,
> podrecznikowo.pl > Podręczniki szkolne > Przedmioty zawodowe
Przedmioty zawodowe
produktów: 323
We współczesnym świecie komputery są tak rozpowszechnione, że umiejętność korzystania z nich jest nam potrzebna na każdym kroku - w szkole, w pracy, w domu. Stwarza to konieczność ciągłego doskonalenia obsługi programów komputerowych. Jedną z podsta...
[ pełny opis ]


Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach fryzjer i technik usług fryzjerskich. Realizuje treści z zakresu 3. części kwalifikacji A.19. (Zmiana koloru włosów).
Autorki zaprezentowały informacje z zakresu doboru technik roz...
[ pełny opis ]


Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług w recepcji).
Pomaga utrwalić wiadomości z zakresu historii hotelarstwa.
Przybliża bazę noclegową w Polsce i jej kla...
[ pełny opis ]


Publikacja stanowi kompendium wiedzy na temat szycia.
Prezentuje przegląd technik wykonywania elementów odzieży i ich montaż, rysunki modelowe, techniczne i przekroje szwów oraz propozycje modelowe na dolną i górną część ciała. Opisane techniki szyci...
[ pełny opis ]


Bogato ilustrowany, ciekawy, napisany prostym językiem podręcznik do nauki technologii gastronomicznej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum i szkoły policealnej. Zawiera materiał nauczania w zakresie ...
[ pełny opis ]


Technologia gastronomiczna z obsługą konsumenta cz.2...
[ pełny opis ]


Technologia gastronomiczna z obsługą konsumenta cz.3...
[ pełny opis ]


Podręcznik składa się z trzech części. Opracowano go zgodnie z podstawą programową i programem nauczania dla zawodu ?kucharz? na poziomie technikum.
Zawiera wiadomości o środkach spożywczych, sposobach oceny sensorycznej surowców i potraw. Wiele u...
[ pełny opis ]


Podręcznik składa się z trzech części, jest przeznaczony dla techników i szkół policealnych kształcących w zawodzie ?kucharz.
Jest poświęcony potrawom półmięsnym, jarskim, zakąskom zimnym i gorącym, deserom i napojom. Zaprezentowano w nim kuchnie ...
[ pełny opis ]


Książka przeznaczona dla uczniów technikum, zawód - technik żywienia i gospodarstwa domowego.
W podręczniku omówiono ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej jaj, mąki, kasz, cukru i innych środków słodzących oraz mięsa zwie...
[ pełny opis ]


Książka jest przeznaczona dla uczniów technikum, zawód: technik żywienia i gospodarstwa domowego, kucharza.Omówiono w niej potrawy półmięsne oraz ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej drobiu, dzikiego ptactwa, ryb, używek o...
[ pełny opis ]


Książka jest przeznaczona dla uczniów, zawód: technik żywienia i gospodarstwa domowego, kucharz.Autorka podaje w niej podstawowe przepisy sanitarno-higieniczne obowiązujące w zakładach żywienia zbiorowego oraz przepisy i normy obowiązujące w gospodar...
[ pełny opis ]


Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów technikum i szkoły policealnej kształcących w zawodach technik żywienia i gospodarstwa domowego oraz kucharz. Jest zgodny z obowiązującą podstawą programową i programem nauczania 321[10]/MEN/2009. Część 1 zawi...
[ pełny opis ]


Podręcznik jest przeznaczony do nauki przedmiotu technologia i towaroznawstwo na poziomie technikum.
Zawiera wiadomości z zakresu klasyfikacji i znakowania towarów, podstaw procesu produkcyjnego i jego powiązań z jakością wyrobów. Omówiono w nim po...
[ pełny opis ]


Podręcznik do nauki zawodu technik gastronomii....
[ pełny opis ]
