Sushi Ramen Express Wszystkie smaki Japonii
Michael Booth

Twój koszyk:
Ilość pozycji: 0
Wartość: 0,00 PLN
> Moje konto > Kontakt > Wysyłka i płatności
,

> podrecznikowo.pl > > Produkty do przypisania

nasza cena:

46,90 PLN

dostępność: mała ilość

ilość: szt.

Sprawdź formy płatności
rodzaje i koszty wysyłki

Sushi Ramen Express Wszystkie smaki Japonii

ISBN: 9788327746269

Autor: Michael Booth

Rodzaj oprawy: Miękka
Rok wydania: 2025
Liczba stron: 352
Wydawca: WAM

Marzysz o Japonii? Zacznij od tej książki!

Sushi Ramen Express czeka, żeby zabrać cię w podróż po Kraju Kwitnącej Wiśni. Spróbujesz niepowtarzalnej tempury w restauracyjkach izakaya w Kabukich? – dzielnicy Tokio, której neony były inspiracją dla scenografii Blade Runnera. Dowiesz się, co można znaleźć na straganach Tsukiji, jednego z największych targów rybnych świata. Wybierzesz się na połów nitek makaronu nagsaki s?men z górskiego strumienia. Wsiądziesz na pokład superszybkiego shinkansena, przyjrzysz się treningowi zawodników sumo oraz nauczysz się, jak rozpoznać świeże sushi i dobry ramen.

Michael Booth – autor bestsellerów Skandynawski raj oraz Japonia, Chiny i Korea – serwuje fascynującą opowieść o kraju, gdzie tradycja spotyka się z technologią, a każdy posiłek to rytuał. Błyskotliwie, z humorem i odrobiną szaleństwa opisuje swoją wędrówkę przez Japonię w poszukiwaniu jej smaków, sekretów i kulturowych paradoksów.

Odkryć Japonię, to poznać ją od kuchni!

Ta książka to prawdziwa gratka – nawet jeśli czytelnik nie skosztuje z niej ani kęsa.

„Library Journal”

Niezależnie od tego, czy Sushi Ramen Express to wasze pierwsze spotkanie z japońską kuchnią i kulturą, warto dać się jej skusić… Michael Booth bierze na cel japońską kuchnię – i robi to z wdziękiem i smakiem.

„Shelf Awareness”

Booth pisze o jedzeniu tak, że cieknie ślinka. Lektura obowiązkowa dla wszystkich miłośników japońskiej kuchni.

„Guardian”

Booth to jeden z najbystrzejszych autorów piszących o jedzeniu – absolutna uczta dla każdego smakosza.

„Mail on Sunday”

Styl Bootha to czysta przyjemność… świetny przewodnik po smakach, które warto poznać, będąc w tej części świata.

„Time Out”

Nowy Bill Bryson.

„New York Times”

Michael Booth – nagradzany dziennikarz i autor siedmiu książek z dziedziny literatury faktu. Pisze głównie o krajach skandynawskich i wschodniej Azji oraz o podróżach i jedzeniu. Jego teksty regularnie ukazują się na łamach takich pism jak „The Guardian”, „The Independent”, „The Times” i „The Telegraph”. Popularność przyniosła mu bestsellerowa książka Skandynawski raj. O ludziach prawie doskonałych.

Sushi Ramen Express nagrodzono Guild of Food Writers Kate Whiteman Award dla najlepszej książki o podróżach i jedzeniu. Stała się też wielkim bestsellerem w samej Japonii, gdzie doczekała się dziesięciu dodruków, a na jej podstawie powstał serial anime.


Formy płatności
Copyright 2025 © Firma Księgarska Serwis Sp. z o.o. Programming by MGNET.
Optymalizacja SEM DORADCY.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Zamknij